Algemene Voorwaarden Vending Master

Algemene voorwaarden Vending Masterclass B.V.

 

Artikel 1 – Definities 2

Artikel 2 – Identiteit van Vending Masterclass B.V. 2

Artikel 3 – Toepasselijkheid algemene voorwaarden 2

Artikel 4 – Vrijblijvend aanbod 3

Artikel 5 – Totstandkoming en duur van de Overeenkomst 3

Artikel 6 – Uitvoering van de Overeenkomst 3

Artikel 7 – Herroepingsrecht 3

Artikel 8 – Deelnamekosten en betaaltermijnen 3

Artikel 9 – Inhoud van het Scholingstraject 4

Artikel 10 – Gebruik van en regels omtrent het Online Platform 4

Artikel 11 – Beperking aansprakelijkheid Vending Masterclass B.V. 5

Artikel 12 – Rechten van intellectuele eigendom 5

Artikel 13 – Verwerking persoonsgegevens 5

Artikel 14 – Klachtenregeling 6

Artikel 15 – Geheimhouding Ondernemer 6

Artikel 16 – Overige bepalingen 6

 

Artikel 1 – Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden.

2. Deelnamekosten: de vergoeding die de Ondernemer aan Vending Masterclass B.V. dient te betalen voor de deelname aan het Scholingstraject. 

3. Kennisbank: alle informatie die Vending Masterclass B.V. op welke wijze dan ook, zowel schriftelijk, digitaal als mondeling aan de Ondernemer ter beschikking stelt gedurende het Scholingstraject.

4. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die met Vending Masterclass B.V. de Overeenkomst sluit en die daarmee aan Vending Masterclass B.V. de opdracht geeft het Scholingstraject uit te voeren.

5. Online Platform: het digitale portaal van Vending Masterclass B.V. waarop (een gedeelte van) de inhoud van het Scholingstraject en andere informatie wordt gedeeld met de Ondernemer.

6. Orderbevestiging: de (automatische) e-mail die Vending Masterclass B.V. naar de Ondernemerstuurt na aanmelding voor het Scholingstraject via de website van Vending Masterclass B.V., waarin onder meer (de hoogte van) de Deelnamekosten wordt bevestigd.

7. Overeenkomst: de overeenkomst tussen Vending Masterclass B.V. en de Ondernemer op basis waarvan de Ondernemer aan het Scholingstraject van Vending Masterclass B.V. deelneemt.

8. Scholingstraject: de door Vending Masterclass B.V. aan de Ondernemer te verlening scholing voor het opzetten van een onderneming die zich toelegt op het exploiteren van vendingmachines, een en ander zoals nader omschreven bij het aanmeldformulier op de website van Vending Masterclass B.V..

Vending Masterclass B.V.: de besloten Vennootschap Vending Masterclass B.V., statutair gevestigd aan de Peelstraat 1 te Wanroij, 5446 NA en kantoorhoudende aan de Peelstraat 1Ate (5446 NA) Wanroij, ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 94248001. 


Artikel 2 – Identiteit van Vending Masterclass B.V.

Besloten Vennootschap Vending Masterclass B.V.

Peelstraat 1 te (5446 NA) Wanroij

E-mail: info@vendingmaster.nl

KvK-nummer: 94248001

BTW-nummer: NL866691728B01


Artikel 3 – Toepasselijkheid algemene voorwaarden

1. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk onderdeel uit van de Overeenkomst.

2. De toepasselijkheid van enige algemene voorwaarde(n) van de Ondernemer onder welke benaming dan ook, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.


Artikel 4 – Vrijblijvend aanbod

1. Ieder aanbod, offerte en/of kostenopgave door of namens Vending Masterclass B.V. geschiedt geheel vrijblijvend, tenzij in het aanbod, offerte en/of kostenopgave expliciet anders is bepaald.

2. Het aanbod van Vending Masterclass B.V. bevat in ieder geval:

a. een omschrijving van de inhoud van het Scholingstraject;

b. de duur van het Scholingstraject;

c. de door de Ondernemer verschuldigde Deelnamekosten.


Artikel 5 – Totstandkoming en duur van de Overeenkomst

1. De Ondernemer kan zich inschrijven voor het Scholingstraject via de website van VendingMasterclass B.V.. Ná de inschrijving ontvangt de Ondernemer van Vending Masterclass B.V.de Orderbevestiging. Bij verzending van de Orderbevestiging door Vending Masterclass B.V.komt de Overeenkomst tot stand.

2. De Overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van 1 jaar (zegge: één), waarna de Overeenkomst van rechtswege en dus zonder dat enige opzegging vereist is, eindigt. Het is Ondernemer niet toegestaan de Overeenkomst (tussentijds) op te zeggen, dan wel om de opdracht “in te trekken”.

3. Door de inschrijving voor het Scholingstraject gaat de Ondernemer akkoord met de inhoud en het toepasselijk zijn van de Algemene Voorwaarden. 


Artikel 6 – Uitvoering van de Overeenkomst

1. Vending Masterclass B.V. zal haar werkzaamheden uit hoofde van de Overeenkomst verrichten met de zorg van een goed opdrachtnemer. Gezien de aard van de werkzaamheden, verstrekt Vending Masterclass B.V. echter geen enkele garantie over het resultaat van haarwerkzaamheden en het Scholingstraject. Vending Masterclass B.V. gaat met de Overeenkomst dan ook een inspanningsverplichting aan en expliciet geen resultaatsverplichting.

2. Het staat Vending Masterclass B.V. vrij om de werkzaamheden in het kader van deOvereenkomst voor eigen rekening en risico geheel of ten dele te laten uitvoeren door derden.

3. Het is de Ondernemer niet toegestaan om een andere persoon dan vermeld bij de inschrijving voor het Scholingstraject aan het Scholingstraject te laten deelnemen. De Ondernemer is dan ook niet gerechtigd de rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst (tijdelijk) aan een derde over te dragen.

4. Indien de Ondernemer in verzuim is ten aanzien van enige verplichting uit de Overeenkomst, waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend begrepen de verplichting tot het betalen van het Deelnamekosten, is Vending Masterclass B.V. bevoegd haar verplichtingen uit Overeenkomst op te schorten. Vending Masterclass B.V. kan daarbij onder andere de Ondernemer de toegang tot het Online Platform en/of de Kennisbank (tijdelijk) ontzeggen.


Artikel 7 – Herroepingsrecht

1. De Ondernemer stemt ermee in dat (de nakoming van) het Scholingstraject direct begint bij het tot stand komen van de Overeenkomst én de Ondernemer verklaart door het aangaan van de Overeenkomst afstand te doen van zijn/haar recht van ontbinding van Overeenkomst, een en ander zoals bedoeld in artikel 6:230p onder d BW.


Artikel 8 – Deelnamekosten en betaaltermijnen

1. De hoogte van de Deelnamekosten die de Ondernemer aan Vending Masterclass B.V.verschuldigd is, staat vermeld bij het aanbod van het Scholingstraject op de website van Vending Masterclass B.V. en wordt door Vending Masterclass B.V. bevestigd aan de Ondernemer in de Orderbevestiging.

2. De Deelnamekosten dienen direct bij de inschrijving door de Ondernemer te worden voldaan. 

3. Uitsluitend indien en voor zover de Ondernemer er bij de inschrijving voor het Scholingstrajectvoor heeft gekozen de Deelnamekosten in termijnen te betalen, kan gespreide periodieke betaling plaatsvinden. In dat geval dient de Ondernemer de Deelnamekosten in maandelijkse termijnen te betalen. De eerste betaling dient direct bij de inschrijving te worden voldaan en de daarop volgende maandelijkse betalingen dienen uiterlijk op dezelfde dag/datum van de daarop volgende maanden te zijn voldaan. Bij de inschrijving voor het Scholingstraject kiest de Ondernemer in dat geval het aantal maanden waarin hij/zij de Deelnamekosten zal betalen.

4. In het geval dat de Ondernemer niet tijdig aan zijn/haar betalingsverplichting voldoet, zal Vending Masterclass B.V. hem/haar een termijn van veertien dagen gunnen om alsnog aan de betalingsverplichting te voldoen. Indien en voor zover betaling binnen deze veertien dagen uitblijft, is de Ondernemer zonder dat enige ingebrekestelling vereist is in verzuim en is de Ondernemer over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke handelsrente en buitengerechtelijke incassokosten aan Vending Masterclass B.V. verschuldigd. De buitengerechtelijke incassokosten zullen worden vastgesteld overeenkomstig het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.

5. Verrekening en/of opschorting van enige door de Ondernemer aan Vending Masterclass B.V.verschuldigde bedragen is uitgesloten.

6. Betalingen door de Ondernemer strekken in de eerste plaats in mindering van de verschuldigde buitengerechtelijke incassokosten, vervolgens tot mindering van de vervallen rente en tot slot tot mindering op de hoofdsom.

7. Bij het (tussentijds) eindigen van de Overeenkomst op welke grond dan ook, heeft de Ondernemer geen recht op gedeeltelijke of algehele restitutie van de Deelnamekosten, behoudens het bepaalde in artikel 7.


Artikel 9 – Inhoud van het Scholingstraject

1. De inhoud van het Scholingstraject is omschreven in de Orderbevestiging.

2. Tijdens de looptijd van de Overeenkomst/het Scholingstraject krijgt de Ondernemer toegang tot het Online Platform en de Kennisbank. 

3. Vending Masterclass B.V. zal zich inspannen om het Online Platform en de Kennisbank up-to-date te houden en te vernieuwen. Vending Masterclass B.V. heeft daartoe echter geen enkele resultaatsverbintenis.


Artikel 10 – Gebruik van en regels omtrent het Online Platform

1. Het is de Ondernemer toegestaan om posts te plaatsen op/content toe te voegen aan het Online Platform, zoals het uploaden/delen van teksten, foto's, video's, documenten en andere media.

2. Het is de Ondernemer uitdrukkelijk niet toegestaan om;

a. toegang te proberen te krijgen tot het account van andere gebruikers van het Online Platform;

b. met het plaatsen van content inbreuk te maken op de rechten (van intellectuele eigendom) van derden;

c. om andere deelnemers van het Online Platform lastig te vallen, te pesten en/of te spammen én om zich negatief uit te laten over andere deelnemers van het Online Platform;

d. scheldwoorden, haat zaaiende en/of kwetsende teksten te gebruiken op het Online Platform. 

3. Indien de Ondernemer handelt in strijd met het bepaalde in artikel 10 lid 2, heeft VendingMasterclass B.V. de bevoegdheid om Ondernemer een waarschuwing te geven en de Ondernemer daarbij voor een periode van 14 dagen de toegang tot het Online Platform te ontzeggen. Bij het verlenen van een 3e (zegge: derde) waarschuwing heeft VendingMasterclass B.V. de bevoegdheid Ondernemer voor onbepaalde tijd de toegang tot het Online Platform te ontzeggen, zonder dat Vending Masterclass B.V. gehouden is tot terugbetaling van (een deel van) de Deelnamekosten en/of het betalen van een (schade)vergoeding aan Ondernemer.


Artikel 11 – Beperking aansprakelijkheid Vending Masterclass B.V.

1. Vending Masterclass B.V. is slechts aansprakelijk voor door de Ondernemer geleden schade die het directe en uitsluitende gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de verbintenis(sen) uit de Overeenkomst en niet eerder dan nadat Vending Masterclass B.V.door de Ondernemer schriftelijk in gebreke is gesteld waarbij Vending Masterclass B.V. een redelijke termijn gegeven is voor nakoming van zijn verbintenis(sen) uit de Overeenkomst. De aansprakelijkheid van Vending Masterclass B.V. is (alsdan) beperkt tot de direct geleden materiele schade van de Ondernemer. Indien en voor zover de aansprakelijkheid door de verzekering van Vending Masterclass B.V. wordt gedekt, is de aansprakelijkheid van VendingMasterclass B.V. beperkt tot het bedrag van de door de verzekering gedane uitkering. In alle gevallen is de aansprakelijkheid van Vending Masterclass B.V. beperkt tot maximaal de hoogte van het door de Ondernemer betaalde Deelnamekosten, zulks te allen tijde met een maximum van € 3.000,00.

2. Vending Masterclass B.V. is niet aansprakelijk voor indirecte kosten en/of indirect schade en/of gevolgschade van de Ondernemer, waaronder maar niet uitsluitend begrepen gederfde winst, reputatieschade, gemiste besparingen en/of schade voortvloeiende uit bedrijfsstagnatie. 

3. De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Vending Masterclass B.V..

4. De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid gelden ook ten behoeve van de partijen en/of personen die door Vending Masterclass B.V. worden ingeschakeld voor de uitvoering van de Overeenkomst, waaronder in ieder geval begrepen de medewerkers en/of onderaannemers van Vending Masterclass B.V.. De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid moeten dan ook worden aangemerkt als derdenbeding als bedoeld in artikel 6:253 BW.


Artikel 12 – Rechten van intellectuele eigendom

1. Alle intellectuele eigendomsrechten op en/of ten aanzien van de Kennisbank en het Online Platform, waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend begrepen het auteursrecht, behoren uitsluitend toe aan Vending Masterclass B.V. of aan haar bekende derden.

2. De Kennisbank en het Online Platform zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik door de Ondernemer. De Kennisbank en het Online Platform mogen dan ook enkel door de Ondernemers zelf worden gebruikt en het is de Ondernemer zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Vending Masterclass B.V. niet toegestaan de Kennisbank en (de informatie op) het Online Platform te vermenigvuldigen, openbaar te maken en/of op andere wijze met derden te delen. Het is de Ondernemer dan ook niet toegestaan zijn/haar wachtwoord voor de toeging tot het Online Platform met derden te delen. Deze verplichting geldt ook na het eindigen van de Overeenkomst.

3. Elk gebruik van de Kennisbank en (de informatie op) het Online Platform door de Ondernemer in strijd met lid 2 van dit artikel, wordt beschouwd als een inbreuk op de (intellectuele eigendoms)rechten van Vending Masterclass B.V.. In dat geval heeft Vending Masterclass B.V. de bevoegdheid om de Overeenkomst met onmiddellijk ingang op te zeggen dan wel de Overeenkomst op een andere manier met onmiddelijke ingang te beëindigen, zonder dat Vending Masterclass B.V. gehouden is tot terugbetaling van (een deel van) de Deelnamekosten en/of het betalen van een (schade)vergoeding aan Ondernemer.


Artikel 13 – Verwerking persoonsgegevens

Vending Masterclass B.V. verwerkt voor de uitvoering van de Overeenkomst persoonsgegevens van de Ondernemer conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gegevensverwerking en rechten van betrokkenen zijn nader uitgewerkt in de Privacy Verklaring van Vending Masterclass B.V..


Artikel 14 – Klachtenregeling

1. In het onverhoopte geval dat de Ondernemer een klacht heeft over het Scholingstraject en/of Vending Masterclass B.V., kan de Ondernemer een e-mail met de inhoud van de klacht sturen naar info@vendingmaster.nl. 

2. Klachten over het Scholingstraject en/of uitvoering van de Overeenkomst, dienen binnen vijf werkdagen na het ontstaan van de klacht door de Ondernemer overeenkomstig lid 1 van dit artikel bij Vending Masterclass B.V. te worden ingediend.

3. Klachten worden binnen een termijn van twee weken vanaf de ontvangst van de klacht door Vending Masterclass B.V. behandeld. Wanneer een langere behandeltermijn nodig is om de klacht deugdelijk te kunnen behandelen, zal Vending Masterclass B.V. de Ondernemerdaaromtrent binnen die termijn van twee weken informeren, waarbij een indicatie wordt gegeven van de termijn waarbinnen de klacht zal worden behandeld.


Artikel 15 – Geheimhouding Ondernemer

1. Ondernemer dient alle informatie en documentatie van vertrouwelijke aard van VendingMasterclass B.V. welke aan hem/haar bekend is of zal worden in het kader van de Overeenkomst, waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend begrepen de Kennisbank en (de informatie op) het Online Platform, strikt vertrouwelijk te behandelen, zowel gedurende de looptijd als na beëindiging van Overeenkomst. De Ondernemer zal dergelijke informatie, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Vending Masterclass B.V. niet onthullen aan derden en zij zal geen gebruik maken van dergelijke informatie buiten het kader van Overeenkomst, alsmede ervoor zorg dragen dat geen aan hem/haar gelieerde onderneming en/of in dienst zijnde werknemers/medewerkers/stagiaires deze informatie gebruik maken buiten het kader van Overeenkomst.

2. Bij overtreding van enige in dit artikel omschreven verplichting verbeurt de Ondernemer ten behoeve van Vending Masterclass B.V. een onmiddellijk opeisbare boete van € 5.000,00 (zegge: vijf duizend euro) alsmede een boete van € 500,00 (zegge: vijfhonderd euro) per dag dat de overtreding voortduurt, met een maximum van € 10.000,00 (zegge: tienduizend euro), onverminderd het recht van Vending Masterclass B.V. om volledige schadevergoeding van de Ondernemer te vorderen.


Artikel 16 – Overige bepalingen

1. Op de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

2. Alle onverhoopte geschillen voortvloeiend uit de Overeenkomst worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement Rechtbank Oost-Brabant.

3. Indien enige bepaling van de Overeenkomst en/of de Algemene Voorwaarden niet rechtsgeldig en/of niet afdwingbaar blijkt te zijn, zal die ongeldigheid of onafdwingbaarheid geen invloed hebben op de rechtsgeldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen van deOvereenkomst, respectievelijk de Algemene Voorwaarden. In geval een bepaling niet rechtsgeldig en/of afdwingbaar is, zullen Vending Masterclass B.V. en de Ondernemer de ongeldige en/of onafdwingbare bepaling vervangen voor een bepaling die zoveel mogelijk dezelfde economische en juridische strekking, inhoud en het doel heeft als de bepaling die zij vervangt.

4. Iedere afwijking van de Overeenkomst en de Algemene Voorwaarden dient schriftelijk, waaronder ook begrepen digitaal geschrift, te worden overeengekomen en schept voor deeventuele toekomstige overeenkomsten tussen Vending Masterclass B.V. en de Ondernemergeen precedent.

5. Vending Masterclass B.V. behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Wijzigingen zullen eerst van toepassing zijn nadat de Ondernemer daarvan (digitaal) in kennis is gesteld.